Lokacija

Pronađite nas na najljepšem mjestu

Naše sjedište

Sjedište Infomaas-a nalazi se na adresi Ulica Alojzija Stepinca 53. Nalazimo se u mirnom dijelu Splita i dostupnim smo svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 osim za naše kupce kojima smo dostupni 24 sata dnevno.

Split je po drugi veličini grad u Hrvatskoj i najveći grad u Dalmaciji. Leži na istočnoj obali Jadranskog mora i prostire se na središnjem poluotoku i njegovoj okolici.

Hrvatska se općenito smatra sigurnim mjesto, a Split u tome nije iznimka. Numbeo je Hrvatsku proglasio drugom najsigurnijom europskom zemljom za noćne solo šetnje.

Plaže o potpunosti okružuju cijeli grad Split. Pogled na more je osiguran šetajući se oko Splita. Prošetajte sa sjeverne strane oko Marjanske šume, kroz gradsku četvrt, pokraj plaže Bačvice te dalje do Žnjana koji se nalazi na rubu Splita.

Općenite informacije

Poslovanje u Splitu se bazira na turizmu, trgovini i uslužnim djelatnostima, s fokusom na hotele, restorane i maloprodaju. Postoji rastući trend poslovanja u uslužnoj i industriji informacijske tehnologije. Bogata povijest grada i slikovito okruženje privlače brojne posjetitelje. Trajektna luka povezuje kopno s obližnjim otocima.

Kakvo je vrijeme?

U Splitu prevladavaju umjereno suha ljeta te blage i vlažne zime. Sve u svemu, ukoliko želite suptropsku klimu, nećete se razočarati.

Koju valutu koristite?

Hrvatska je dio Europske unije i Schengenske zone te koristimo euro (€)

Po čemu je Split poznat?

Ruševine Dioklecijanove palače najpoznatija su znamenitost grada, koja je u vrijeme gradnje bila važno trgovačko i tranzitno središte. Palača je 1979. godine uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine, a stara je više od 1700 godina.

Koristi li se engleski jezik u Splitu?

Engleski jezik je najčešći korišteni strani jezik u Splitu, pa i u cijeloj Hrvatskoj. Engleski nije službeni jezik u Hrvatskoj, ali ga većina populacije koristi u poslovne svrhe.